Προϋποθέσεις χορήγησης δικαστικής άδειας - Παρένθετη μητρότητα

Αριθμός 387/2019 ΠΠρΠατρ  ΕφΑΔ 139 σελ. 194.

Χορήγηση δικαστικής άδειας σε γυναίκα η οποία έχει υπερβεί το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της  (ανώτατο όριο  που θέτει ο νόμος), όχι όμως και το πεντηκοστό πέμπτο και ευρίσκεται σε φυσική ικανότητα αναπαραγωγής.

Η συμφωνία των εμπλεκόμενων προσώπων πρέπει να είναι έγγραφη και χωρίς οιοδήποτε αντάλλαγμα. Ως αντάλλαγμα δεν νοείται η καταβολή δαπανών εγκυμοσύνης, κυοφορίας, τοκετού, λοχείας καθώς και κάθε θετική ζημία της κυοφόρου. Απαραίτητη πορυπόθεση είναι η διενέργεια εξετάσεων σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία πρέπει να έχουν προσωρινή κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα. 

Για περισσότερα, βλ. ΕφΑΔ Φεβρουάριος 2021 Αρ. Τεύχους 139 

Ανακοινώσεις

  • Στατιστικά στοιχεία για το οικογενειακό δίκαιο 2017-2018

    Επισυνάπτεται το από 07.10.2019 έγγραφο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  • Οι θέσεις της ΕΟΔ επί του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για την (συν)επιμέλεια τέκνων

    Ενόψει του διαλόγου που διεξάγεται για το ζήτημα της συνεπιμέλειας, η ΕΟΔ  καταθέτει στη δημόσια συζήτηση ορισμένες απόψεις και διευκρινίσεις που θεωρεί αναγκαίες.

  • E-mail επικοινωνίας ΕΟΔ

    Για εγγραφές νέων μελών, διευκρινίσεις σχετικά με τις εσπερίδες και τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, καθώς και κάθε συναφές ζήτημα με τη λειτουργία της ΕΟΔ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..