Δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

- Αρβανιτάκης, σε Κεραμέα/Κονδύλη/Νίκα, ΚΠολΔ II, άρθρα 796, 804, 812. 

- Βούλγαρης, Ζητήματα που αφορούν το ελληνικό οικογενειακό διεθνές δίκαιο, ιδίως μετά την τελευταία τροποποίησή του με το Ν 2447/1996, ΝοΒ 2000,401. 

- Δεληγιάννης, Τα πεπραγμένα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση των θεσμών της υιοθεσίας και της επιτροπείας (Πεπραγμένα ΙΙ), 1996.

 - Κουτσουράδης Α., στον ΑΚ Γεωργιάδη-Σταθόπουλου, άρθρα 1689-1694. 

- Ο ίδιος, Δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων, σε Κουτσουράδη Α./Γεωργιάδη Αγγ., Προστατευτικοί θεσμοί του αστικού δικαίου, 2002. 

- Μπαρμπαλιάς, Περί επιτροπείας απόντος, ΝοΒ 1969,895 (υπό το προϊσχύσαν δίκαιο). 

- Παντελίδου, Η επιτροπεία ανηλίκων, 1999. 

- Ρήγας, Δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων, σε Καράκωστα (επιμ.) Αγωγές και αιτήσεις αστικού δικαίου, έκδ. 2η, 2011. 

- Τριάντος, ΑΚ, Ερμηνεία κατ' άρθρο, έκδ. 2η, 2011. 

- Τροκάνας, σε Καράκωστα ΑΚ τόμος 8Β', άρθρα 1689-1694. 

- Σπυριδάκης, Η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου (Υιοθεσία, επιτροπεία, αναδοχή, δικαστική συμπαράσταση, δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων, συναφείς τροποποιήσεις), 1997. 

- Τασίκας, σε Απ. Γεωργιάδη ΣΕΑΚ, αρθρ. 1689-1694.

 

 

*Στην ενότητα αυτήν καταγράφεται η αρθρογραφία και βιβλιογραφία που αφορά το Οικογενειακό Δίκαιο (συγγράμματα, συλλογικά έργα, μελέτες, σχόλια αποφάσεων). Πηγή (ως προς τη δομή και το περιεχόμενο) του βιβλιογραφικού καταλόγου, ο οποίος θα ενημερώνεται διαρκώς με νέες εκδόσεις και μελέτες, αποτελεί το συλλογικό έργο "Αγωγές Οικογενειακού Δικαίου", επιμ. Π. Νικολόπουλου, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη 2016. 

Ανακοινώσεις

  • Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στο 7ο Συνέδριο της ΕΟΔ

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ενότητα "Προσεχείς Εκδηλώσεις" αναρτήθηκε το έντυπο συμμετοχής στο 7ο Συνέδριο της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, στο οποίο θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής.

  • E-mail επικοινωνίας ΕΟΔ

    Για εγγραφές νέων μελών, διευκρινίσεις σχετικά με τις εσπερίδες και τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, καθώς και κάθε συναφές ζήτημα με τη λειτουργία της ΕΟΔ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..